Fátylak, övek

fatylak_alap

 

A legtöbb esküvői stylist egyetért abban, hogy a menyasszony legszebb kiegészítője – a vőlegényen túl – a fátyol, és hát legyünk őszinték, kislány korunkban melyikőnk ne álmodozott volna arról, hogy a nagy napon habos álomruhában, hosszan lobogó fátyollal lépdel majd az oltár felé? Majd telnek az évek, s igazi menyasszonyként ki jobban, ki kevésbé rajong a fátylakért, de tény, hogy egy jól megválasztott fátyollal vagy hajdísszel tehető igazán teljessé a kép, hiszen minden ruhának megadja azt a kicsi pluszt, ami miatt úgy véli majd a násznép, hogy sosem látott még szebb menyasszonyt! Szalonunk tanácsadó kolléganői mindig a ruha, a helyszín és az egyéni adottságoknak megfelelően ajánlanak kiegészítőket, így hát kérd segítségüket bizalommal!

 

Egy tipp Neked: a ruhapróba során nem érdemes már az első felpróbált ruhánál rögtön fátylat kérni a ruhához, mert ezzel csak megnehezíted a döntésed a ruhát illetően – egy sebtiben felkapott, találomra választott fátyollal bizony jelentősen rontható az összkép. Azonban a fátyol jól jöhet, ha már a végleges befutó 2-3 ruhára szűkítetted a kört; ebben az esetben ugyanis kifejezetten ajánljuk, hogy próbáld fel a ruhákat egymás után a hozzájuk illő fátylakkal, így a végső döntést a ruhát illetően megalapozottabban tudod meghozni.

 

Összeszedtük Neked a leggyakoribb kérdéseket, fátyol témában:

– Segítsetek! Hagyományos fátylat szeretnék, meddig érjen? Leggyakrabban érhet: hátközépig (1. kép), csípőig (2.kép), combközépig (3.kép), uszály széléig vagy akár még azon túl is (4.kép). A tényleges hosszúság attól függ, hogy milyen magas a menyasszony, illetve a fátylat tarkóra- vagy fejtetőre tűzzük-e? Tippünk: rövid fátyolban akár táncolhatsz is, míg a hosszú fátyol a ceremóniára való, azt követően érdemes levenned. Cserélhetsz is akár rövid fátyolra, vagy egy szép hajdíszre (5-6. képek).

Melinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography. Melinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography. Melinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography. Melinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography. Melinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography. Melinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography.

– Milyen anyagból készülnek a fátylak?    A fátyol klasszikus anyaga a tüll. Különféle222a_1_v4 sűrűségű szövések léteznek, mediterrán tájakon hódítanak a mintás anyagok is. A tüll lehet kissé merev – ez jobb tartást ad, vagy egészen puha – ez utóbbi lágyan omlik a vállakra. A legexkluzívabb a francia selyem tüll, de a hagyományos tüll fátylak is nagyon szépek. Ritkábban organzából, vagy muszlinból esetleg chiffon-ból készítenek fátylat, amennyiben a ruha anyaga ezt diktálja. Az anyagon túl a szín is kulcsfontosságú, hogy tökéletesen passzoljon a ruhához. Számunkra is fontosak a részletek, így biztos lehetsz benne, hogy szalonunkban mindig a megfelelő árnyalatú fátylat kínálják tanácsadóink a ruhádhoz.

Többféle szabás is létezik?     A szabás lehet ovális vagy kerek – ez kissé hagyományosabb, vagy csak enyhén kerekített – ez modernebb szabás. Ruhapróba során kérd meg tanácsadódat, hogy mutasson Neked többféle szabású fátylat, így eldöntheted, melyiket kedveled inkább.

Egy- vagy két rétegű legyen?     Ha szeretnél a templomba lefátyolozott arccal bevonulni, 2 rétegű fátyolra lesz szükséged. Ennél a típusnál  hosszú réteg mellett van egy rövidebb is, melyet előre hajtva kapjuk meg a kívánt hatást.

Milyen legyen a díszítése?     Olyan fátylat válassz, ami díszítésében is illik a ruhához. Ha bizonytalan vagy, hallgass tanácsadóinkra! Alap szabály, hogy minél díszesebb a ruha, annál visszafogottabb kiegészítőket érdemes választani. A fátyol klasszikus díszítő elemei: a csipke, mely lehet a fátylon elszórtan vagy a szegélyén, de díszíthető kristályokkal vagy apró gyöngyökkel is, a lényeg az összhang. Tippünk: egy gazdagon körbecsipkézett fátyol egyszerűbb, letisztultabb ruhához illik igazán. Ha a ruhád látványosan csipkézett, válassz egyszerű, vágott szélű fátylat. Ha ragaszkodsz a csipkéshez, győződj meg róla, hogy a ruhán és a fátylon található csipke motívumok azonosak  – vagy legalábbis illenek egymáshoz.

Nem hagyományos fátylat szeretnék, van valamilyen javaslatotok?     Ha különlegesebb megoldásra vágysz, választhatsz például kalitka fátylat, mely készülhet hagyományos tüllből 1.kép), hálóból (2.kép) vagy a 2 kombinációjából (3.kép)Ahogyan arra neve is utal, egy rövid, az arcot csak éppen – vagy félig takaró, félgömb formájú fátyolról van szó. Ez a típus egyre kedveltebb a magyar menyasszonyok körében is. Modern metropolitan, vagy Great Gatsby stílusban megkomponált esküvőkön, hozzá illő ruhával igazán stílusos. Ha a mediterrán világ szerelmese vagy, ajánljuk figyelmedbe a mantilla típusú fátylat (4.kép). A hagyományos típustól eltérően ez nem rendelkezik fátyol fésűvel; az oválisra szabott, jellemzően gazdagon körbecsipkézett anyagot a fodrász hajtűkkel rögzíti a frizurába.     Vintage stílusú esküvőkre illik a finom csipkével kombinált lágy puhatüll fátyol (5.kép) vagy a chantilly csipkével kombinált látványos virágdísz (6.kép).

blusherMelinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography.birdcage veilMelinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography.Melinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography.Melinda Rose Design bridal veil shoot. Atlas and Elia Photography.

Ha többet szeretnél a fátylakról megtudni: kövesd a nr1. fátyol blogot – Melissa Rose Design (photo:Atlas and Elia Photography)

 

 

Tudtad, hogy létezik egy apró kiegészítő, amellyel a legegyszerűbb fátyol is káprázatossá tehető? Ez pedig nem már, mint nagy kedvencünk, a  fésű! Duplán hasznos: míg a fátylad viseled, szép befejezést ad a fátyol tövénél, ha pedig a fátylad levetted, mutatós dísz marad a hajadban! (a képen látható kiegészítők kézzel készült egyedi darabok, a Powder Blue Bijoux Vancouver-től)

il_fullxfull.559173220_ggpril_fullxfull.559567506_mshgil_fullxfull.556454543_29yzil_fullxfull.544954165_j2asil_fullxfull.538889043_bz3eil_fullxfull.544882052_7ppw_cut

További kérdésed van fátyol, hajdísz témában? Fordulj bizalommal szalonunk tanácsadóihoz, mi mindig örömmel állunk rendelkezésedre!