Stílus tanácsadás

choosing-the-right-wedding-dress v2

 

Kislány korod óta…

az esküvőről álmodozol,   de a végre-valahára felpróbált ruha nem úgy áll Rajtad, ahogy elképzelted? Vagy éppenséggel megrémít a gondolat, hogy menyasszonyi ruhába bújsz és minden tekintet Rád szegeződik? Egyre-másra próbálod a ruhákat az “Igazit” keresve, de minél több ruhát próbálsz, annál bizonytalanabb vagy? Nem tudod, milyen stílusú ruhához milyen kiegészítőket válassz? „Feltűzzem a hajam, vagy engedjem le?” „Mit szólnak majd ehhez a ruhához a templomban – nincs valami jó ötletetek?” – már rengeteg ehhez hasonló kérdést megválaszoltunk, a leggyakoribbakat itt csokorba szedtük és bemutatjuk Neked – a válaszokkal együtt!

Engedd meg, hogy segítsünk!

menyasszonystylistlogo kicsi v2

Szalonunkban lehetőséged van profi stylist segítségét kérni a ruhapróbához, ha igénybe kívánod venni ezt a szolgáltatást, kérjük, egyeztesd ezt az időpont foglaláskor, vagy fordulj közvetlenül Katához bizalommal: menyasszony stylist

töltelék2

Segítségképpen összefoglaltuk Neked a legfontosabb tudnivalókat a tökéletes ruha kiválasztásához, ha kíváncsi vagy rájuk, görgess tovább stílustippjeinkért!

töltelék2

1. lépés:  Találd meg a saját stílusod!

Alapszabály, hogy az esküvői ruha stílusának passzolnia kell a menyasszony egyéniségéhez, így a Nagy napon természetes viseletnek találod majd a ruhát, és nem érezd úgy, mintha jelmez lenne Rajtad. A ruhapróbára 1- legfeljebb 2 kísérőt hozz magaddal, akik ismernek Téged, a legjobbat kívánják Neked, ismerik a személyiségedet, tudják, hogy mit kedvelsz -és mit nem, továbbá – legalább nagy vonalakban – tájékozottak az esküvő részleteivel kapcsolatban. A ruhapróbán a legfontosabb, hogy olyan ember legyen a segítséged, aki valóban támogatni tud, és segíti a döntésed. A Te véleményed kell, hogy számítson, mert Te vagy a menyasszony! A túl sok kísérő ellenkező véleménye csak összezavar, ahogyan az sem szerencsés, ha olyan “barátnőt” hozol magaddal, aki lelki szemei előtt saját magát látja a ruhában. Ha ráismersz a saját stílusodra, könnyebben megy majd a ruha választás. Mi a One&Only-nál mindenkinek azt kívánjuk, hogy találja meg Álmai ruháját!

stílus modern v2

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenyűgöz a modern építészet, imádod a high-tech dolgokat, hétköznapi viseletnek is szívesen vásárolsz kis szériás vagy tervezői darabokat? Fontolgatod, hogy egy múzeumban vagy akár egy régi gyárban házasodjatok össze? – Stílusod: Modern. Ruhapróba során érdemes felpróbálnod olyan szabású ruhát, mely letisztult, ugyanakkor határozott szabásvonallal rendelkezik, vagy épp látványos elemei vannak.

Például: Kenzi vagy Vanessa vagy Allure 2717

 

 

 

Képen a Diana ruha, Vera Wang Iconic kollekcióból. Elérhető szalonunkban, virágszirom fehér színben, 34/36 méretben.

 

 

stílus romantikus

 

 

 

 

 

 

 

Imádod a virágokat, a rózsaszínt, a vattacukrot, a pompát és legszívesebben egy kastélyban tartanád a menyegzőt? – Stílusod: Romantikus. Habos tüllös báli ruha, csodás csipke díszítések, hosszú fátyol – itt minden a Hercegnőről szól, mint a mesében! Találj rá álmaid ruhájára és hozzá illő üvegcipellőjére kínálatunkban! Például: Kylee vagy Anastacia vagy Allure 2704

 

 

 

 

Képen az ‘Ombre’ modell a Vera Wang kollekcióból, blush színben. Szalonunkban púder rózsaszín, bézs-drapp és ekrü színben is megtalálod ezt a gyönyörű ruhát.

 

 

stílus vintage

 

 

 

 

 

 

 

Kedveled a vidék hangulatát, a végtelen levendulamezőket, szőlőskerteket? Szívesen választasz öltözékedhez apró antik kiegészítőket? Inkább biciklire pattansz, mint metróra? Stílusod: Vintage. Lágy esésű puha tüll,organza,  muszlin, zsorzsett és nemes csipke, egyszerű szabásvonallal és finom részletekkel – keresgélj ezek között a ruhák között, hogy megtaláld a Hozzád leginkább illőt.

Például: Ola vagy Odina

 

 

 

Képen a Vanessa modell a Vera Wang kollekcióból. Szalonunkban jelenleg tört fehér színben, 34 és 38 méretekben találod meg ezt a ruhát.

 

stílus hagyományos_v2

 

 

 

 

 

 

Tradicionális értékrenddel rendelkezel? Fontos számodra a hagyomány, és menyasszonyi ruhának is olyat választanál, ami mindenkinek tetszik? A klasszikus esküvői ruha ‘A’-vonalú, és általában sejtelmesen suhogó taft anyagból készül. A nemes kelme erős tartást nyújt, és diszkrét selymes fényével felejthetetlen megjelenést biztosít a Nagy Napon. Divatosak a csipkével borított ruhák is, és a kissé szorosabban testhez simuló, de A-vonalban bővülő fazonok is. Válassz például közülük: Love vagy Ekati vagy Edinburgh

 

 

 

 

Képen szintén egy Vera Wang modell.

 

stílus díva

 

Megszoktad, hogy minden szempár Rád szegeződik, és osztatlan figyelmet kapsz? Imádod a luxuscikkeket, a drága designer holmikat és a csillogást? Egyetértesz azzal, hogy a gyémánt a lányok legjobb barátja? Stílusod: Díva. Csak a legjobb minőségű, prémium márkás ruhák jöhetnek számításba, abból is azok a darabok, melyeknél bőkezűen adagolták a tüllt, a kristályokat és a fodrokat. Figyelmedbe ajánljuk az alábbi modelleket: Vanessa vagy Fairyland vagy Allure 8950

 

Képen a Vanessa modell a Vera Wang kollekcióból. Szalonunkban jelenleg tört fehér színben, 34 és 38 méretekben találod meg ezt a ruhát.

 

töltelék2

2. lépés: Kötöttségek, adottságok

garden v3töltelék2

Vedd figyelembe a helyszín adottságait, az esküvő jellegét és más kötöttségeket!

Ahhoz, hogy a megjelenésed harmonikus legyen, ne hagyd figyelmen kívül a helyszín adottságait! Nagytemplomban, a Bazilikában furcsán fest egy elöl rövid-hátul hosszú ruha, ahogyan nem való egy mélyen dekoltált kivágás sem. Tökéletes viselet azonban egy valódi, nagy szoknyás báli fazon, ami méltóképp kiemel Téged a nagy belmagasságú, hatalmas teremben.

Egy szűk családi-baráti körben tartott, kertben megrendezett esküvőre nem a legszerencsésebb választás egy exkluzív, nagy báli szoknyás csupa kristály menyasszonyi ruha, mert klasszikusan túlöltözöttnek tűnhetsz a saját esküvődön. Válassz inkább kevesebb anyagból készült, lágyabb esésű ruhát, amely praktikus és könnyű viselet.

Csűrben, szőlőskertben vagy valamely más, rusztikus helyszínen tartjátok ez esküvőt? A nagy tüllös-csipkés szoknya ez esetben is kerülendő, mivel stílus idegennek tűnhet. Ezekre a helyszínekre érdemes inkább vintage stílusú ruhát választani, vagy, ha valami meglepő csavarra vágysz, válassz egy nagyon modern szabású ruhát.

bride and her mother

Meghatározott költségvetésből gazdálkodsz? Ruhapróba során jelezd ezt tanácsadódnak, hogy olyan ruhákat ajánljon, melyek beleférnek a megadott keretbe. Nincs is annál kiábrándítóbb, mint megtalálni álmaid ruháját, majd kényszerűen lemondani róla, a borsos árcédula miatt! Hidd el, utána már bármit próbálsz, nem lesz elég jó, és belekényszerülsz egy kompromisszumba – a legszebb napnak pedig nem szabad erről szólnia.

Édesanyád fizeti a ruhát, és hallani sem akar arról, hogy mélyen dekoltált ruhában lépj az oltár elé? Határozottan azt tanácsoljuk, ne próbálj fel olyan ruhát, amit nem fizetne ki, mert könnyen lehet, hogy beleszeretsz a ruhába, és ott állsz majd egy nehezen megoldható feladat előtt! Persze, aki maga fizeti a ruháját, maga dönt arról, milyen legyen a ruha – a szülők véleményét, kérését azonban ebben az esetben is illik figyelembe venni.

Tippünk:

tengerpart v2

Ne feledkezz meg figyelembe venni legfontosabb kiegészítődet, a Vőlegényt! Hiába győzködöd hónapok óta, hallani sem akar róla, hogy szmokingot vegyen fel? Légy egy kicsit kompromisszum kész, engedj az elvárásaidból, és igazítsd ruhád stílusát a Párod öltözékéhez. Ne a teátrális, többméteres uszályos ruhák után epekedj, ha Ő egy laza, világos nadrág-pasztell ing kombinációban vágyik arra, hogy kimondja Neked az igent! Ellenkező esetben könnyen úgy festhettek majd együtt a Nagy Napon, mint akiket épp csak egymás mellé állítottak.. Egy harmonikus esküvőn minden-mindennel összepasszol, ez kifejezetten igaz kell legyen a Pár öltözékére – tehát, csak okosan! Ha bizonytalan vagy, kérd tanácsadóink segítségét, örömmel adnak Neked néhány stílusos támpontot!

 

3. lépés:  Válassz az alkatodnak leginkább megfelelő szabást!

figure _v2

 

Egy jól megválasztott fazonnal olyan alakod lehet, amiről nem is álmodtál, csak meg kell találnod a testalkatodhoz leginkább illőt! Tippünk: olyan ruhát válassz, mely az aktuális alakodon is jól mutat, még akkor is, ha mondjuk 15 kilót tervezel fogyni, hiszen a testünk alapvető felépítése ettől még nem változik meg!

Te melyik típusba tartozol?

Ha a mellkas és csípő körméreted nagyjából egyforma, derekad ehhez képest jelentősen vékonyabb, homokóra fazonú vagy. Ha a csípőd jellemzően szélesebb, az alkatod körte. Ha szélesebb vállakkal, vagy erősebb dekoltázzsal rendelkezel, az alakod háromszög. Ha sportos, vagy filigrán alkattal rendelkezel, és a derekad nem jellemzően keskenyebb a csípőnél, egyenes az alkatod.

Az alábbiakban megmutatjuk, milyen ruhát érdemes választanod.

Ha szeretnéd megmutatni csodás, homokóra alakod, bátran ajánljuk a sellő fazont, mely szorosan a test kontúrját követi, és megmutatja nagyszerű alakod! A kissé aszimmetrikus szabás mindig hasznos, hiszen nyújtja az alakod. Ehhez a fazonhoz előnyös a platform talpú cipő, és egy alakformáló alsó, hogy a lehető legtökéletesebb formában mutasd meg magad Vendégeidnek. Tippünk: minél dúsabb a szoknya alja, annál karcsúbbnak tűnsz majd a ruhában!

08_sello_580x820

03_sello_530x820

 

Erősebb csípővel rendelkezel? Számodra előnyösek a derékból bővülő fazonok: ezek a báli fazon illetve az A-vonalú szabás. A cél itt az egyensúly megteremtése: szélesítsd vállaidat optikailag a képen látható módon. A felsőtestet szintén erősíti a hangsúlyos csipke díszítés – minél plasztikusabb, annál jobb! Hajad formázzátok lágy hullámokba, keretezzék az arcod szabadon, a túl szoros konty nem szerencsés ennél a testalkatnál. Tippünk: ha derekad kifejezetten karcsú, emeld ki egy strasszos- vagy akár színes övvel, szalaggal!

04_bali_580x82006_A vonal_580x820

 

Ha keskeny csípővel rendelkezel, válassz olyan fazont, ami a teltebb idomok illúzióját kelti. Jó barátunk ebben az esetben a gazdagon tüllözött szoknya, illetve a “peplum” szabás bármely formája: ennél a szabásnál rövidebb, esetenként egymáson eltolt rétegek adják meg a csípő vonalnak a kívánt teltséget. Tippünk: nem csak előnyös ez a szabás, hanem a következő év egyik legtrendibb megoldása!

02_hi-lo_580x820 07_A vonal_558x820

 

Filigrán, sportos alkat vagy? Törékeny, karcsú formád egyenes szabású ruhákkal emelheted ki, melyek határozott függőleges vonalvezetése optikailag nyújtják az alakod. Nem tilos a derékvonalat kiemelni, de kerüld a ruha anyagától-színétől nagyon elütő díszítést, mivel optikailag kettéosztja az alakot, ami összenyomhat – és ennek most ellenkezője a cél. A mély V-kivágás szintén nagyon előnyös, főleg empír szabással kombinálva, mert rendkívüli módon “magasít”. Tippünk: Az arcból kitűzött frizura ennél az alaknál szinte kötelező, mert felhívja a figyelmet a nyak szép ívére.

01_oszlop_580x820 05_empír_580x820

 

További kérdésed van? Fordulj tanácsadóinkhoz bizalommal, hogy megtalálják Számodra a tökéletes ruhát!