Stílus tanácsadás

Kislány korod óta…

az esküvőről álmodozol,   de a végre-valahára felpróbált ruha nem úgy áll Rajtad, ahogy elképzelted? Vagy éppenséggel megrémít a gondolat, hogy menyasszonyi ruhába bújsz és minden tekintet Rád szegeződik? Egyre-másra próbálod a ruhákat az “Igazit” keresve, de minél több ruhát próbálsz, annál bizonytalanabb vagy? Nem tudod, milyen stílusú ruhához milyen kiegészítőket válassz? „Feltűzzem a hajam, vagy engedjem le?” „Mit szólnak majd ehhez a ruhához a templomban – nincs valami jó ötletetek?” – már rengeteg ehhez hasonló kérdést megválaszoltunk, a leggyakoribbakat itt csokorba szedtük és bemutatjuk Neked – a válaszokkal együtt!
stílus hagyományos_v2

Engedd meg, hogy segítsünk!

1. lépés:  Találd meg a saját stílusod!

Alapszabály, hogy az esküvői ruha stílusának passzolnia kell a menyasszony egyéniségéhez, így a Nagy napon természetes viseletnek találod majd a ruhát, és nem érezd úgy, mintha jelmez lenne Rajtad. A ruhapróbára 1- legfeljebb 2 kísérőt hozz magaddal, akik ismernek Téged, a legjobbat kívánják Neked, ismerik a személyiségedet, tudják, hogy mit kedvelsz -és mit nem, továbbá – legalább nagy vonalakban – tájékozottak az esküvő részleteivel kapcsolatban. A ruhapróbán a legfontosabb, hogy olyan ember legyen a segítséged, aki valóban támogatni tud, és segíti a döntésed. A Te véleményed kell, hogy számítson, mert Te vagy a menyasszony! A túl sok kísérő ellenkező véleménye csak összezavar, ahogyan az sem szerencsés, ha olyan “barátnőt” hozol magaddal, aki lelki szemei előtt saját magát látja a ruhában. Ha ráismersz a saját stílusodra, könnyebben megy majd a ruha választás. Mi a One&Only-nál mindenkinek azt kívánjuk, hogy találja meg Álmai ruháját!

 

2. lépés: Vedd figyelembe az adottságokat!

Ahhoz, hogy a megjelenésed harmonikus legyen, ne hagyd figyelmen kívül a helyszín adottságait! Nagytemplomban, a Bazilikában furcsán fest egy elöl rövid-hátul hosszú ruha, ahogyan nem való egy mélyen dekoltált kivágás sem. Tökéletes viselet azonban egy valódi, nagy szoknyás báli fazon, ami méltóképp kiemel Téged a nagy belmagasságú, hatalmas teremben.

bride and her mother

Egy szűk családi-baráti körben tartott, kertben megrendezett esküvőre nem a legszerencsésebb választás egy exkluzív, nagy báli szoknyás csupa kristály menyasszonyi ruha, mert túlöltözöttnek tűnhetsz a saját esküvődön. Válassz inkább kevesebb anyagból készült, lágyabb esésű ruhát, amely praktikus és könnyű viselet.

Csűrben, szőlőskertben vagy valamely más, rusztikus helyszínen tartjátok ez esküvőt? A nagy tüllös-csipkés szoknya ez esetben is kerülendő, mivel stílus idegennek tűnhet. Ezekre a helyszínekre érdemes inkább vintage stílusú ruhát választani, vagy, ha valami meglepő csavarra vágysz, válassz egy nagyon modern szabású ruhát.

Meghatározott költségvetésből gazdálkodsz? Ruhapróba során jelezd ezt tanácsadódnak, hogy olyan ruhákat ajánljon, melyek beleférnek a megadott keretbe.

 

 

3. lépés:  Válassz az alkatodnak leginkább megfelelő szabást!

figure _v2

 

Egy jól megválasztott fazonnal olyan alakod lehet, amiről nem is álmodtál, csak meg kell találnod a testalkatodhoz leginkább illőt! Tippünk: olyan ruhát válassz, mely az aktuális alakodon is jól mutat, még akkor is, ha mondjuk 15 kilót tervezel fogyni, hiszen a testünk alapvető felépítése ettől még nem változik meg!

Te melyik típusba tartozol?

Ha a mellkas és csípő körméreted nagyjából egyforma, derekad ehhez képest jelentősen vékonyabb, homokóra fazonú vagy. Ha a csípőd jellemzően szélesebb, az alkatod körte. Ha szélesebb vállakkal, vagy erősebb dekoltázzsal rendelkezel, az alakod háromszög. Ha sportos, vagy filigrán alkattal rendelkezel, és a derekad nem jellemzően keskenyebb a csípőnél, egyenes az alkatod.

Az alábbiakban megmutatjuk, milyen ruhát érdemes választanod.

Ha szeretnéd megmutatni csodás, homokóra alakod, bátran ajánljuk a sellő fazont, mely szorosan a test kontúrját követi, és megmutatja nagyszerű alakod! A kissé aszimmetrikus szabás mindig hasznos, hiszen nyújtja az alakod. Ehhez a fazonhoz előnyös a platform talpú cipő, és egy alakformáló alsó, hogy a lehető legtökéletesebb formában mutasd meg magad Vendégeidnek. Tippünk: minél dúsabb a szoknya alja, annál karcsúbbnak tűnsz majd a ruhában!

Erősebb csípővel rendelkezel? Számodra előnyösek a derékból bővülő fazonok: ezek a báli fazon illetve az A-vonalú szabás. A cél itt az egyensúly megteremtése: szélesítsd vállaidat optikailag a képen látható módon. A felsőtestet szintén erősíti a hangsúlyos csipke díszítés – minél plasztikusabb, annál jobb! Hajad formázzátok lágy hullámokba, keretezzék az arcod szabadon, a túl szoros konty nem szerencsés ennél a testalkatnál. Tippünk: ha derekad kifejezetten karcsú, emeld ki egy strasszos- vagy akár színes övvel, szalaggal!

Ha keskeny csípővel rendelkezel, válassz olyan fazont, ami a teltebb idomok illúzióját kelti. Jó barátunk ebben az esetben a gazdagon tüllözött szoknya, illetve a “peplum” szabás bármely formája: ennél a szabásnál rövidebb, esetenként egymáson eltolt rétegek adják meg a csípő vonalnak a kívánt teltséget. Tippünk: nem csak előnyös ez a szabás, hanem a következő év egyik legtrendibb megoldása!

Filigrán, sportos alkat vagy? Törékeny, karcsú formád egyenes szabású ruhákkal emelheted ki, melyek határozott függőleges vonalvezetése optikailag nyújtják az alakod. Nem tilos a derékvonalat kiemelni, de kerüld a ruha anyagától-színétől nagyon elütő díszítést, mivel optikailag kettéosztja az alakot, ami összenyomhat – és ennek most ellenkezője a cél. A mély V-kivágás szintén nagyon előnyös, főleg empír szabással kombinálva, mert rendkívüli módon “magasít”. Tippünk: Az arcból kitűzött frizura ennél az alaknál szinte kötelező, mert felhívja a figyelmet a nyak szép ívére.

 

További kérdésed van? Fordulj tanácsadóinkhoz bizalommal, hogy megtalálják Számodra a tökéletes ruhát!